• Merhaba Ziyaretçi sitemize hoşgeldin!
    Forumdaki içeriklerimizden daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz
    Hello Welcome to Guest!
    Register here to benefit more from our content on the forum
silkroad gamegami
silkroad phbot silkroad kılıçgame

Soru iSro serverları hakkında

evarinli

Kayıtlı Kullanıcı
Üye
Server
JSRO 長安
Öncelikle herkese selamlar,

Uzun bir aradan sonra tekrardan isro'ya başlamayı düşünüyorum fakat oyun bayağı bir değişmiş, İki hesap türü var sanırım Joymax ve JCPlanet adında farkları nelerdir hangisini açmam gerekir ? Server olarak hangisini tavsiye edersiniz ? Yakın bir zamanda yeni sv açılacaksa onu bekleyebilirim. Onun haricinde oyuna para harcamak istemiyorum bot pre vs, elle günde 2-3 saat kasarak devam edebilir miyim ? Gold Vip tarzı ve xp kasma saati tarzı şeyler gelmiş belli bir leveldan sonra para harcamadan oyuna devam edemiyor muyum ? 70 leveldan sonra o bar kırmızı olup hiç exp gelmez mi ? Biraz bilgi verebilriseniz çok sevinirim. Aklımda çok soru var :)

Şuan Joymax ve JC Planet hesaplarının (ülkemiz açısından) herhangi bir sunucuda artısı yok, sadece yeni açılacak sunucularda JC Planet daha avantajlı (bellirli bir süre ~100cap ortalarına kadar. Yeni sunucuyu bekleyebilirsin fakat yeni sunucuya açıldıktan birkaç hafta sonra vip veya premium olmadan girişi imkansızlaştırıyor (tamamen oyuncu yoğunluğundan kaynaklı bir olay). Diğer sunuculara baktığımız zaman VIP'siz premiumsuz giriş süresi min. 2 saat diyebiliriz. Para harcamadan elin ile günde 2-3 saat uğraşırsan max. olabileceğin level 95 diye tahmin ediyorum. (Ama buraya ulaşman bile çook uzun zamanını alır vipsiz hatta onu geçtim botsuz). Bar sistemi senin gibi oyuncuların avantajına olay bir olay aslında (Avrupa lokasyonlu sunucularda olan bir olay bu) 5 saat mavi bar (%100 exp) 3 saat mor bar (%50 exp) barların bittikten 10 dakika içinde oyundan atıyor. (Her relog atışında barın sıfırlanıyor buda bir dipnot olsun.)

Öncelikle uzun cevabın için teşekkür ederim :) Peki ben bu şekilde başlamak istesem tavsiyen ne üzerine olur ? Yeni açılacak olan svlerde mi şansım artar, yoksa eski svlerde player sayısı daha az olacağından oyuna girişte daha az zorluk yaşarım ? Biliyorum botsuz presiz silksiz zor ama ben bu sefer bu şekilde oynamak istiyorum. Challenge olsun istiyorum. Elle kasıp zorlanmanın tadını çıkarmak istiyorum. Tek korkum servera başlayıp 60-70 lvl olduktan sonra bronze ve ya silver vip ve bar muhabbetinden dolayı hiç kasamama gibi bir durum olur mu ? Sonsuza dek günlük 8 saat %100 exp resetleniyor değil mi ?

Ekstra olarak bir sorum daha olacaktı @onder JCPlanet hesabı açarsan sun +7 set verip 100k sp veriyordu joymax hesabı açmanın bir mantığı yok sanırım ? Yorumun benim için önemli ona göre ya bekleyeceğim yeni sv'yi ya da eski çok dolu olmayan (30-40 dk traffic ile girilebilen) bir sv tercih edeceğim

Yeni açılacak sunucuda (henüz resmi bilgi yok fakat haziran başı bekleniyor) vipsiz presiz oyuna giremezsin zaten aynen şuanki Eris sunucusunda olduğu gibi, Evet yeni bir sunucu açılırsa JC Planet 9degreeye kadar sun +5 weapon ve 100k sp veriyor ayrıca yeni üyeliğinde bronze vip olarak başlatıyor. Şuan oyun üzerinde 30-40dk trafik olan sunucu yok min. 2 saat dediğim gibi. Eski (USA lokasyonlu joymaxın sunucuları) sunucularda herhangi bir bar sistemi yok yani sınırsız kasılma hakkına sahipsin fakat vipsiz ve presiz olduğundan oyuna vipli ve preli adamlar denediğinde seni oyundan atma ihtimali var onun dışında yeni sunucular (avrupa lokasyonlu JC planet) sarj sistemi var yukarıda belirttiğim gibi ekstra olarak hergün Türkiye saati ile 18:00'da yenileniyor sarj sistemi. Yeni açılacakta vipsiz ve presiz oynayamazsın hadi oynamaya karar verdin ve sunucuya 4-5 saat girmek için bekledin çok fazla vipli ve preli adam olacağından sen hemen dc yersin.

Hmm anladım, teşekkürler ben bir indirip deneyim şansımı eğer gerçekten dediğin gibi sürekli 2 saat bekleyip hemen dc yersem silerim artık yapacak birşey yok :) Ama ben gerçekten anlamıyorum 2 günde hiç bilgisi olmayan insanlar bile kolayca kapasiteyi arttırııp bu sorunu engelliyor. Oyuncu sayısı bu kadar azalmasına rağmen hala niye kapasiteyi arttırmıyorlar anlamıyorum. Tamam yine her şeyi paralı yap ama server kapasitesi olayı çok kötü resmen az oyuncu girebiliyor. Her oyun platformu reklam yapar oyuncu toplamak için bunlarda para vermeden oynatmayı neredeyse tamamen engellemişler :)

Yeni açılanlar dışında 2-3 saatlik trafik sonrası girdiğinde pek dc olayı olmuyor çünkü preli ve vipli oyuncu serverın toplam oyuncu sayısına nazaran az olduğundan. 2 günde hiç bilgisi olmayanlar kapasite nasıl arttırıyor anlamadım VSRO files sunucularının limiti 3500'dür 4000 deneyen sunucular'da görüldüğü gibi çok fazla lag oluşuyor bazı alt yapısı çok sağlam olan sunucularda sadece 4000 kapasitede lag sorunu pek rastlanmıyor onun dışında hiç bir private sunucusu 4000 üzerine çıkamıyor bunu tüm sunucu sahipleri, iyi oyuncular, bu işlerde bilgisi olanlar bilir yani sitelerde yazanlara pek aldırış etmemek gerekiyor. İsro için oyuncu sayısı evet azalmış durumda fakat oyunun stabilitesi açısından ve VIP satışlarının devamlılığı açısından kapasite artırmadıklarını daha doğrusu artıramadıklarını düşünüyorum artırsalar bile oyuncular tarafından anında gold botlar ile fullenir. Sunucu kapasiteleri 3500'dür gayet yeterlidir. Ve private sunuculardaki gibi boş kalabalık olduğunu düşünmüyorum yani oyuncularının çoğu bellirli bir yaşını almış, oyunu zevk amaçlı oynayan, zevkine para harcamaktan kaçınmayan kitleden oluşuyor.

Geri