• Merhaba Ziyaretçi sitemize hoşgeldin!
    Forumdaki içeriklerimizden daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz
    Hello Welcome to Guest!
    Register here to benefit more from our content on the forum
silkroad gamegami
silkroad phbot silkroad kılıçgame

Soru Mouse İmleci Sorunu

ashrion

Kayıtlı Kullanıcı
Üye
Server
TRSRO Milet
Merhaba dostlar, isro ve Trsro indirdim, oyuna girdiğimde mouse imlecimin arkaplanı beyaz görünüyor, bu sorunu ne yaptıysam çözemedim, destek talebi oluşturdum oyunu silip tekrar indirmemi söylediler, bunu 3 kez yaptım ama sorun yine de düzelmedi, ekran kartını tamamiyle kaldırıp güncel sürüm yükledim, bende directx12 vardı buna ek olarak directx9 kurarsam belki sorunun çözüleceğini söylemişlerdi bunu da uyguladım sorun çözülmedi, bir çok şey denedim sorunu çözemedim, bilgisayar sistemim güçlü olmasına rağmen böyle bir problem yaşıyorum. Lütfen yardım edin.

Ekli dosyalar

• 20ac7534-b340-4f8d-8264-0b2c89452c2a.jpg
    20ac7534-b340-4f8d-8264-0b2c89452c2a.jpg
    179.4 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba dostlar, isro ve Trsro indirdim, oyuna girdiğimde mouse imlecimin arkaplanı beyaz görünüyor, bu sorunu ne yaptıysam çözemedim, destek talebi oluşturdum oyunu silip tekrar indirmemi söylediler, bunu 3 kez yaptım ama sorun yine de düzelmedi, ekran kartını tamamiyle kaldırıp güncel sürüm yükledim, bende directx12 vardı buna ek olarak directx9 kurarsam belki sorunun çözüleceğini söylemişlerdi bunu da uyguladım sorun çözülmedi, bir çok şey denedim sorunu çözemedim, bilgisayar sistemim güçlü olmasına rağmen böyle bir problem yaşıyorum. Lütfen yardım edin.
Merhaba
Kronik ve garip bir durum olduğu için önerebileceğimiz en fazla yedek alıp format atmanız olur

Oldukça saçma bir durum srohmm
Başka bir forumda bir developer şöyle cevap vermişti bu sorunumla ilgili ;
" Eğer ekran kartı oyundaki alpha blending işlemini düzgün desteklemiyorsa veya DirectX sürümünde bir uyumsuzluk varsa bu tür görsel hatalar olabilir.
Media.pk2 ile ilgili olmadığını 3 kere indirip silmenden anlıyabiliyoruz sorun muhtemel sebeb DirectX sürümün veya ReShade, OBS gibi overlay araçları veya oyun içi post-processing [CTRL+Z] ayarları, şeffaflığı etkileyebilir. "

Başka bir forumda bir developer şöyle cevap vermişti bu sorunumla ilgili ;
" Eğer ekran kartı oyundaki alpha blending işlemini düzgün desteklemiyorsa veya DirectX sürümünde bir uyumsuzluk varsa bu tür görsel hatalar olabilir.
Media.pk2 ile ilgili olmadığını 3 kere indirip silmenden anlıyabiliyoruz sorun muhtemel sebeb DirectX sürümün veya ReShade, OBS gibi overlay araçları veya oyun içi post-processing [CTRL+Z] ayarları, şeffaflığı etkileyebilir. "
Sistemine şu directx'i ve visual c++ packleri kur umarım bu senin için çözüm olur

Değerli ziyaretçimiz, bağlantı içeriğini görüntüleyebilmeniz için, Giriş yap veya Kayıt ol işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Değerli ziyaretçimiz, bağlantı içeriğini görüntüleyebilmeniz için, Giriş yap veya Kayıt ol işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Sistemine şu directx'i ve visual c++ packleri kur umarım bu senin için çözüm olur

Bunları kurup bilgisayarı yeniden başlattım, yine çözüm olmadı. Çok illet bir durum ama sanırım böyle idare etmeye mecburum. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, umarım size zahmet vermemişimdir. İyi forumlar.

Bunları kurup bilgisayarı yeniden başlattım, yine çözüm olmadı. Çok illet bir durum ama sanırım böyle idare etmeye mecburum. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, umarım size zahmet vermemişimdir. İyi forumlar.
Ne demek bunun için burdayız ilgili ekibine iletebilmem için ekran kartı modelini net şekilde belirtebilir misin

Ne demek bunun için burdayız ilgili ekibine iletebilmem için ekran kartı modelini net şekilde belirtebilir misin
Ekran Kartı : Sapphıre RX7900XTX Nıtro+Vapor -X Amd 24Gb GDDR6
Çift monitör kullanıyorum,
Ana Monitör : Asus 27" Rog Strix XG27AQMR 300Hz(OC) 1ms(gtg) HDMI Dp USB 3.2 HDR10 Freesync Premium Pro G-Sync Fast IPS Qhd Gaming Monitör
İkinci Monitör : Rampage Prime PR27R165C 27” 165Hz 1ms Oyuncu Monitörü

diğer sistem bilgisini de ss olarak ekledim. Umarım ilgili ekip bir ayrıntı bulabilir ve çözeriz sorunu.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    15.9 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Ekran Kartı : Sapphıre RX7900XTX Nıtro+Vapor -X Amd 24Gb GDDR6
Çift monitör kullanıyorum,
Ana Monitör : Asus 27" Rog Strix XG27AQMR 300Hz(OC) 1ms(gtg) HDMI Dp USB 3.2 HDR10 Freesync Premium Pro G-Sync Fast IPS Qhd Gaming Monitör
İkinci Monitör : Rampage Prime PR27R165C 27” 165Hz 1ms Oyuncu Monitörü

diğer sistem bilgisini de ss olarak ekledim. Umarım ilgili ekip bir ayrıntı bulabilir ve çözeriz sorunu.
Merhaba durumu ilettim üyeliğiniz ile gamegami desteğe bir ticket oluşturun destek talebinden sizlere yardımcı olacaklar

Merhaba durumu ilettim üyeliğiniz ile gamegami desteğe bir ticket oluşturun destek talebinden sizlere yardımcı olacaklar

Zaten en başta onlara ticket açtım, oyunu silip yüklememi söylediler, bunu 3 kere yaptım. Daha sonra sorunun benim bilgisayarımda olduğunu söylediler ve daha fazla destek olmadılar. Sanırım büyük ihtimalle bilgisayarla oyun arasında bir uyuşmazlık var ama tam olarak hangi kısmında bilmiyorum çünkü hem isro indirip denedim hem trsro indirdim, normalde trsro oynuyorum. İsro'da da aynı sorunu yaşadım.

Zaten en başta onlara ticket açtım, oyunu silip yüklememi söylediler, bunu 3 kere yaptım. Daha sonra sorunun benim bilgisayarımda olduğunu söylediler ve daha fazla destek olmadılar. Sanırım büyük ihtimalle bilgisayarla oyun arasında bir uyuşmazlık var ama tam olarak hangi kısmında bilmiyorum çünkü hem isro indirip denedim hem trsro indirdim, normalde trsro oynuyorum. İsro'da da aynı sorunu yaşadım.
Bana ticket açmanızı söylediler farklı bir yardım yapmayı düşünmeseler bence ticket açmanızı talep etmezler şansınızı deneyin

Tamamdır hemen deniyorum.

Adsız.png

Bendeki artık nasıl bir sorunsa yine çözüm bulunamadı. :)
Aklıma bir fikir geldi, bu sorunu joymax global sro desteğe ingilizce olarak soracağım, belki onlar yardımcı olurlar. :D

bu sorunun aynısını bende yaşıyorum silkroaddaki mause imlecinin arkası beyaz dolgu ile doldu kare şeklinde muhtemelen AMD ekran kartı kaynaklı bir problem olması gerekli bende 7700 XT kullanıyorum durduk yere bir anda olan bir problem bu

Tamamdır hemen deniyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 7440

Aklıma bir fikir geldi, bu sorunu joymax global sro desteğe ingilizce olarak soracağım, belki onlar yardımcı olurlar. :D
aynı hatayı bende yaşıyorum çözümü bulur isen eğer burda paylaşırsan müteşekkir olurum hocam

Ekli dosyayı görüntüle 7440

Sorunlu ve sinir bozucu bir durum umarım kısa sürede ekran kartı veya işlemcinizin yazılımında bir fix olurda düzelir :)

bu sorunun aynısını bende yaşıyorum silkroaddaki mause imlecinin arkası beyaz dolgu ile doldu kare şeklinde muhtemelen AMD ekran kartı kaynaklı bir problem olması gerekli bende 7700 XT kullanıyorum durduk yere bir anda olan bir problem bu

aynı hatayı bende yaşıyorum çözümü bulur isen eğer burda paylaşırsan müteşekkir olurum hocam
Bu hatayı yalnızca ikimiz alıyoruz sanırım, başka hiçbir yerde bununla ilgili sorun yaşayan görmedim. :D Global sro desteğe de ingilizce talep açtım, oyunu silip yüklememi söylediler, bunu daha önce yaptığımı söyledim developer ekibimize ilettik, bununla ilgilencekler dediler, trsro yetkilileri de aynı şekilde, donanımla ilgili olduğunu söyledi ve yine araştıracaklarını söyledi, anlayacağınız hiçbir çözüm yolu yok gibi. Gerçekten denemediğim şey kalmadı, chatgpt de çok fazla seçenek sunmuştu uygulayabileceğim ama onların da hiçbiri fayda etmedi.

Merhaba arkadaşlar. AMD 9070XT kullanıyorum aynı sorun bende de var ne yazık ki dediğiniz gibi büyük ihtimalle ekran kartı ve oyun uyuşmazlığı. Çözüm bulabilen olursa lütfen yazın çok can sıkıcı bir durum :D

Yeni bir gelişme oldu, discordda arkadaşıma ekran paylaşımı yaptığımda mouse sorunu gidiyor, ama ekran paylaşımını kapattığımda sorun tekrar devam ediyor, bu nasıl oldu anlamadım. Belki bundan yola çıkarak bir çözüm bulunabilir diye buraya yazıyorum. :)
Art arda mesaj atıldığı için bir üst mesajınız ile bu mesajınız birleştirildi:

Evet dostlar, geçici bir çözüm buldum. Mouse'un ufak bir garipliği oluyor eğer bu sizi rahatsız etmeyecekse sorununuz çözülecek. Gelelim çözüme :
Adsız.png
Denetim masasından " Fare " kısmına geliyoruz.
adsız2.png
Burada " İşaretçi Seçenekleri " bölümüne tıklıyoruz.
adsız3.png
Görüntüde çizdiğim yer sizde işaretli değil,
adsız4.png
Bu tiki işaretliyoruz ve alttan uzun kısmını en kısaya çekiyoruz. Böylelikle Silkroadda mouse probleminiz çözülmüş oluyor. Tekrar uyarıyorum bu ayarı yaptığınızda mouse'da ufak bi lag varmış hissiyatı oluyor sanki çoklu mouse gibi, ama bu sorunu çözmek için buna katlanılır derseniz bu ayarı uygulayabilirsiniz. Silkroad oynamadığınız zaman aynı yerden ayarı kapatabilirsiniz. Sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu. :)

@hatari @troyefsanesi28 @Burak Yoğun

Son düzenleme:
Geri